Egy ötfős család minden tagja megsérült, amikor az autójuknak nekiütközött egy őket előző kocsi szombat reggel az 51-es főúton Solt és Harta között – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra szerint a tököli család a főút 93. kilométerénél szenvedett balesetet, eddig tisztázatlan körülmények között. A karambol következtében a család autója az út menti árokba sodródott. Az azt vezető 26 éves férfit a kiérkező mentők súlyos, a mellette ülő 31 éves nőt, valamint egy hátul utazó 24 éves férfit és két gyereket – egy 10 éves, illetve 3 éves fiút – könnyű sérülésekkel szállították a kalocsai kórházba. Az ütközést előidéző kocsi 33 éves budapesti sofőrje sértetlenül úszta meg a balesetet – tette hozzá az alezredes. Az érintett útszakaszon jelenleg félpályás lezárás mellett folyik a helyszínelés.

Helyi járatú autóbusz és két autó ütközött szombat délelőtt a 48-as főút debreceni szakaszán, a balesetben ketten könnyebben megsérültek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi ügyelet tájékoztatása szerint az egyik sérült a busz, a másik az egyik autó utasa volt. Helyi sajtóinformációk szerint a lámpánál állt a két személyautó, amikor az autóbusz hátulról beléjük csapódott. A baleseti helyszínelés idejére egy sávot lezártak a rendőrök.

Fótliget közelében egy kocsi eddig ismeretlen okból többször megpördült az úton, majd az útszéli árokba hajtott péntek éjjel. A balesetben egy fiatal férfi meghalt, három ember súlyos sérüléseket szenvedett. Kövesgyűrűpuszta és Tótvázsony között, egy másik kocsi felborult, az oldalára fordult és kigyulladt. A sofőr bennégett az autóban.

Hárman megsérültek, amikor két autó összeütközött szombaton az M3-as autópályán Kál közelében, Miskolc irányában, a helyszínelést félpályás lezárás mellett végzik - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Soltész Bálint elmondta: az autópálya 93-as kilométerénél, a külső sávban egy román rendszámú kocsi hátulról belehajtott az előtte haladó járműbe. Egy ember súlyos, kettő könnyű sérülést szenvedett.