horoszkóp

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Hajdú-Biharban

MTI/velvet
MTI/velvet
2012.08.03. 19:38

Nyolc kábítószer-kereskedőt és tizennégy drogfogyasztót fogott el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy kétnapos akció során Hajdú-Bihar megye több pontján - tájékoztatta a megyei főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-t. Kovács Károly rendőr százados a szerdán és csütörtökön végrehajtott akcióról azt közölte: mivel az első információk szerint az érintettek fegyverrel rendelkeztek, az akcióban a TEK is részt vett.

Szerdán a TEK műveleti egységei Debrecenben, egy társasházi lakásban fogtak el egy 24 éves férfit és 52 éves anyját, ők a gyanú szerint szintetikus anyagot árultak. A helyszínen elfogtak még hét kábítószer-fogyasztót és lefoglaltak mintegy 1200-1400 adag kábítószergyanús anyagot. 
Szintén szerdán, Debrecenben fogtak el egy családot - egy 56 éves férfit, 52 éves feleségét, 24 éves lányukat és 21 éves fiukat - és hét drogfogyasztót a TEK munkatársai. A család nagy ügyfélkörben terjesztett dizájner drogokat. Csütörtökön Hajdúböszörmény belvárosában és egy városhoz közeli tanyán fogtak el egy-egy férfit, akik a marihuána alapanyagául szolgáló kendert termesztettek.

A rendőrség a kétnapos akcióban kábítószergyanús anyagokat, növényeket, drog előállításához, termesztéséhez szükséges eszközöket és csaknem ötmillió forint készpénzt foglalt le. Az ismeretlen anyagokat szakértők vizsgálják. A gyanúsítottak közül többen szabadlábon védekezhetnek, a többi előállított előzetes letartóztatásáról később dönt a Debreceni Városi Bíróság - tájékoztatott Kovács Károly.