Buszt rongáló fiatalokat tartott vissza a 230-as busz vezetője csütörtök este - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, csütörtök este 19 óra után pár perccel a XIII. kerületben a Reitter Ferenc utca és a Szegedi út kereszteződésénél a 230-as járaton az autóbuszvezető három rongáló fiatalra lett figyelmes. A BKV dolgozója feltartotta a fiatalokat a rendőrség kiérkezéséig.

A BKV az MTI megkeresésére azt közölte, hogy két férfi és egy nő - gyaníthatóan ittas állapotban - az egyik szélfogó biztonsági üveget törték be, amelynek becsült kárértéke körülbelül 10 ezer forint. A BKK-ra és a BKV-ra közlésük szerint nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk, amelyek helyreállítására évente nagyjából 100 millió forintot költenek. A tetten ért személyek, vagy ismeretlen tettesek ellen minden esetben feljelentést tesznek.

Hangsúlyozták továbbá: örömteli, hogy a munkavállalóik valóban megtesznek minden tőlük telhetőt a színvonalasabb szolgáltatás érdekében, és védik a járműveket. Azok tisztaságának, lehető legjobb állapotának megőrzéséhez, állagának megóvásához azonban az utasok segítségére is szükség van - írták.