Tagadja az ellene felhozott vádakat az a terrorizmus gyanújával letartóztatott jánoshidai férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2012. július 27-én egy, az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett és működtetett nyilvános kormányzati weboldalra küldött  egy e-mailt, melyben azt közli, hogy 2012. augusztus 4-én megtámadja a Fehér Házat.

A jánoshidai férfit augusztus 3-án tartóztatták le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, az akcióban részt vett a Terrorelhárítási Központ is.

A gyanúsított a Szoljon.hu-nak nyilatkozott az ügyben.

"Ez olyan, mint egy rémálom. Péntek óta már nem csak az egész utca, hanem az egész falu és a környező települések is ettől hangosak. Mindez úgy kezdődött, hogy jöttem haza a munkából kerékpárral és egy, az utcánkban álló fekete furgonból egy magas, kopasz férfi kiszállt és az után érdeklődött, merre találja a polgármesteri hivatalt. Még válaszolni sem volt időm, mert hirtelen rám vetette magát, és a semmiből ott termett másik két rendőr is. Néhány pillanat után már húsz rendőrautó vett körül és vagy harminc rendőr özönlötte el az utcát."

A házkutatás során lefoglaltak egy számítógépet, és két mobiltelefont, és robbanószer után kutattak.

"Én nem küldtem semmiféle e-mailt. Lehetséges, hogy valamiféle internetes kalóz áldozata lettem, aki az én gépem azonosítóját használta fel a kétes dolgainak a kivitelezésére. Nem vagyok terrorista, nem akarok én senkinek semmi rosszat."

A beszerzett adatok és információk alapján a bűncselekmény elkövetésével egy 26 éves, büntetlen előéletű, jánoshidai lakos gyanúsítható megalapozottan.

A férfi a nyilatkozatával ellentétben, a police.hu tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettére kézzel fogható, érdemi magyarázattal nem tudott szolgálni.

A terrorcselekménnyel fenyegetés elkövetőjét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a törvény.