Második világháborús robbanótestet találtak földmunkavégzés közben a 62-es főút székesfehérvári szakaszán, ezért teljesen lezárták a Seregélyesi utat, a környéken lévő házakat pedig kiürítik - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a tűzszerészek kérésére a rendőrség lezárta az utat, a közelben lévő benzinkutat ideiglenesen bezárták, a környező lakóépületeket pedig kiürítik. Ez 11 lakóházat és összesen 19 embert érint.  Felhívta a figyelmet, hogy az útlezárás miatt torlódás várható. Kerülni az M7-es autópálya felé vagy a városon keresztül lehet.

Baleset miatt pedig a 63-as főutat is lezárták Székesfehérvár és Aba között. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, ketten súlyosan megsérültek, amikor egy teherautó fának rohant, majd oldalára borult pénteken Fejér megyében. Az építési törmeléket szállító gépjármű rakománya részben az úttesten, részben az árokban szóródott szét. A teherautó vezetőfülkéje és két üzemanyagtartálya leszakadt, gázolaj szivárgott ki.  A műszaki mentést a sárbogárdi és a székesfehérvári tűzoltók végzik.

UPDATE: Elszállították a tűzszerészek a földmunkálatok közben talált második világháborús robbanótestet, így megindulhatott a forgalom a 62-es főút székesfehérvári szakaszán, a lakók visszatérhettek otthonaikba.