Békés repülés képeit láthatjuk az amerikai Idaho állam erdőségei fölött. Egyszer csak a fák elkezdenek vészesen közel kerülni, a gép veszít a magasságából, és lehet látni, amint hamarosan a fák közé csapódik. Jönnek az első ágak, a kép beremeg, majd semmit sem lehet látni. Mindezt egy amerikai férfi vette fel, aki negyedmagával ült egy kisrepülőn, amivel az idahói No Return Wilderness (Nincs Visszatérés Vadon) felett szálltak még június 30-án. Épp egy túrára indultak az erdőségekbe, amikor lezuhantak – írja a KomoNews.com.

"Ahogy felszálltunk, éreztem, hogy a felszállás hosszabb időt igényel, mint normálisan" – mesélte Tol Gropp, a pilóta fia. A kifutópálya hosszú volt, így sikerült a felszállás, de a gép nehezen nyert magasságot. Gropp nem aggódott egészen addig, amíg a fák fölé nem értek, amik csak nem akartak távolodni. A problémát a meleg miatti légsűrűség-változással magyarázta a férfi. Amikor fákat ért a gép, annak szerinte olyan hangja volt, mintha géppuskatűz érné a repülőt. A végén mind a négy utas túlélte a balesetet, a 70 éves pilótának viszont eltört három helyen az állkapcsa és egy helyen az arccsontja. (A video megtekintését erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!)

Két a környéken táborozó sietett a segítségükre, 15-20 percen belül oda is értek. Miután meggyőződtek a helyzetről, elmentek segítségért és találtak egy mentőst és egy nyugdíjazott tűzoltót, akikkel visszatértek elsősegély nyújtani. Sikerült értesíteni a hatóságokat is, majd pár fa kivágása után landolni tudott a helyszínen egy mentőhelikopter, és elvitte a sérülteket. A pilótán kívül a többiek csak könnyebb sebesüléseket szereztek, de a pilóta is fel fog épülni az orvosok szerint.