Elfogása közben kiugrott az ablakon a monori késelő

MTI
2012.08.15. 18:41

Székesfehérváron találta meg a rendőrség szerda délután azt a férfit, aki kedd reggel Monoron késsel súlyosan megsebesítette volt barátnőjét, majd elmenekült; gyilkossági kísérlet miatt indult eljárás ellene - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a Pest megyei nyomozók jelzése alapján a székesfehérvári rendőrök ellenőrizték a gyanúsított egyik lehetséges tartózkodási helyét, s ott meg is találták a 31 éves férfit. Amikor észrevette, hogy rajtaütöttek, menekülni próbált, és kiugrott a harmadik emeletről, lábtöréssel szállították kórházba. A férfit őrizetbe vették, de még nem hallgatták ki, folytatódik a gyilkossági kísérlet miatt ellene indított eljárás.

Kovács Viktória korábbi közlése szerint az ön- és közveszélyes, budapesti férfi kedd reggel több kést is használva - feltehetően szerelemféltésből - megtámadta és súlyosan megsebesítette korábbi barátnőjét, egy 18 éves monori nőt. A dulakodás az utcán folytatódott, ott az egyik szomszéd lépett közbe; neki köszönhető, hogy nem történt tragédia. A késelő férfi elmenekült, a lányt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség fotóval ellátott körözést tett közzé honlapján, és a lakosság segítségét kérte, ezt követően bukkantak a támadó nyomára.