Gyomorgyűrűt kapott a kannibál gyilkos

2012.08.20. 12:58

A 39 éves Graham Fisher 146 kilóra hízott a Berkshire-i Broadmoor kórházban, ahol büntetését töltötte. A férfit azért ültették le, mert 1998-ban megölte hastings-i lakásában a 40 éves Clare Letchfordot, majd kirágott egy darabot a karjából. Pár nappal később egy másik szomszédjával, a 75 éves Beryl O’Connorral végzett, őt megfojtotta, mielőtt felgyújtotta volna. Ezek után egy 19 éves cseh lányt próbált megerőszakolni és megölni egy vonaton, ekkor kapták el.

graham

21 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a rendőrségi pszichiáterek szadista, magányos nőkkel erőszakoskodó, veszélyes emberként definiálták. Fisher, akit elmeállapota miatt börtön helyett egy gondosan őrzött kórházba zártak, gyógykezelése alatt elhízott a rengeteg chipstől, csokitól és tortától, amit bezabált, ezért kérvényezte, hogy végezzenek rajta gyomorszűkítő műtétet: a 8000 fontos (2,8 millió forintos) műtét és a privát kórházi lakosztály, ahol a beavatkozás után lábadozik, összesen 15 ezer fontjába (5,3 millió forintjába) került a brit adófizetőknek.

Az Adófizetők Társaságának vezetője, Robert Oxley szerint ez felháborító, a műtétet végző magánklinika szóvivője szerint azonban a mentálisan beteg embereknek is joga van ugyanahhoz az ellátáshoz, amit mindenki megkaphat. Évente 8 ezer súlycsökkenést elősegítő műtétet végeznek Angliában a TB számlájára, a legtöbb épp olyan gyomorgyűrű behelyezése, amit Fisher kapott – írja a Daily Mail.