Előzetes letartóztatásban marad az M3-ason halálos balesetet okozó szlovák nő

MTI
2012.08.28. 14:08

Előzetes letartóztatásban marad a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú döntése értelmében az a szlovák nő, aki augusztus 21-én terepjárójával beleszaladt az M3-as autópályán egy gépkocsiba, négy ember halálát okozva – tájékoztatta a bíróság döntését követően Kende Katalin szóvivő kedden az MTI-t. A Budapest Környéki Törvényszék helybenhagyta a nyomozási bíró által hozott elsőfokú döntést azzal az indokkal, hogy a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll.

Korábban megjelentek olyan hírek, miszerint Eva Rezešová elutasította a peráthelyezés lehetőségét Szlovákiába (ami Ruttner György ügyvéd szerint csak bonyolult úton lenne lehetséges). Tóth M. Gábor ügyvéd megkereste a Velvetet e hír miatt, és kijelentette, ő semmilyen szlovák médiumnak sem nyilatkozott eddig. A hírügynökségnek eljuttatott közleményét a Velvettel is megosztotta:

"Legjobb tudomásom szerint a cikkben hivatkozott szlovák sajtóorgánumnak soha nem nyilatkoztam sem írásban, sem szóban, mivel az eljárás kezdete óta egyetlen szlovák írott, vagy elektronikus sajtótermék sem vette fel velem a kapcsolatot. Az eljárás eddigi szakaszában sem formális, sem informális lehetösége nem vetödött fel annak, hogy a folyamatban lévö büntetöeljárás átadásra kerülne Szlovákiának, hiszen ennek jogszabályi feltételei jelenleg nem állnak fenn. Nem volt tehát olyan helyzet, melyben akár Ügyfelem, akár én választhattunk volna, ám ezzel a lehetöséggel nem éltünk. A büntetöeljárás átadása - mint lehetöség - részünkröl történö elutasítása tárgyában sem a hatóságok, sem a sajtó t. képviselöi felé nyilatkozatot nem tettem."