Három és fél év börtönre ítélték azt a kínai férfit, aki tavaly Fosan (Foshan) városában elütött egy kétéves kislányt, aki mellett később 18 ember ment el segítségnyújtás nélkül.

Az esemény tavaly október közepén óriási felhördülést váltott ki a kínai közvéleményből, az eset után még hónapokig vitatott téma volt a több száz millió felhasználót jegyző kínai mikroblogokon.
A kétéves Jüe-jüét (Yueyue) egy szűk utcában ütötte el egy furgon, majd egy kisteherautó is áthajtott rajta. A két gázolás között és ezután - a térfigyelő kamera tanúsága szerint - 18 ember ment el közömbösen a kislány mellett. A súlyosan sérült, vérző lányt végül egy szemetet gyűjtő asszony karolta fel és adta oda anyjának. Jüe-jüe ekkor még életben volt, de pár nappal később a kórházban meghalt. 
A helyszínen készült felvételeket a kínai videomegosztó portálokon több millióan nézték meg, sokan követelték, hogy példásan büntessék meg a két gázolót és azokat, akik elsétáltak a kislány mellett. A kínai közvélemény az eset után társadalmi szintű lelkiismereti vizsgálat szükségességét hangsúlyozta, az emberek közömbösségének okait vizsgáló kezdeményezések indultak. A felháborodott hangok mellett sokan megemlítették, számos ember nem mer ilyen esetben segíteni, ugyanis nem egyszer fordult már elő korábban, hogy az áldozatok kártérítésben reménykedve a rajtuk segítőket vádolták a baj okozásával.
Év végén komolyan felvetődött a cserbenhagyásos esetekre alkalmazható törvényi szabályozás szükségessége, amelyet akkor kísérleti jelleggel a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városában be is vezettek.