Brutális, terrorizmusra emlékeztető gyilkosság rázta meg Franciaországot szerdán: egy eldugott alpesi úton ismeretlenek lemészároltak egy brit családot és egy véletlen arra járó vélhetően helyi biciklist – írja a BBC. Csodával határos módon, a holttestek alá rejtőzve a kocsiban élte túl a család négyéves kislánya a lövöldözést. Az áldozatok az apa, az anya és a nagymama voltak a hatóságok szerint. Idősebbik, 7-8 éves lányukat fejlövésekkel találták meg az úton, a kocsi mellett, őt kritikus állapotban vitték kórházba.

A gyilkosság a Francia-Alpokban, az Annecy-tó környéki népszerű üdülőövezetben, egy erdővel övezett parkolóban történt. A francia rendőrök szinte sokkot kaptak a BMW-ben tapasztalt látványtól a BBC szerint. A helyszínen 15 darab, automata pisztolyból származó töltényhüvelyt találtak. Eric Maillaud nyomozó szerint a család kempingezett az Alpokban, a lövöldözés pedig akár egy családi dráma végkifejlete is lehetett.

Az élve, épen talált kislány a francia hatóságok szerint nyolc órán át rejtőzött a holttestek alatt. "A kislány angolul beszélt. Hallotta a zajokat, a kiáltásokat, de nem tudott többet elmondani, hisz még csak négy éves" – mondta Maillaud. Testvére állapotát azóta stabilizálták (bár szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy belehalt koponyasérülésébe).

Az arra járó, és szintén agyonlőtt kerékpáros személyazonosságát még nem derítették ki. Egy másik arra tekerő biciklis pedig sokkot kapott az elé táruló látványtól. A francia hatóságok a brit nagykövetséggel közösen vizsgálódnak, a környéket hermetikusan lezárták.