Újabb embert, egy szintén hajléktalan nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök a baltával meggyilkolt hajléktalan nő ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Csütörtökön baltával megöltek, majd elástak egy 63 éves nőt a főváros II. kerületében. A rendőrök csütörtök reggel állampolgári bejelentésre kezdték el keresni a nőt, aki a kerület egyik erdős részéről tűnt el. A nyomozók kihallgatták az erdőben élő hajléktalan közösség tagjait, ennek során az egyik férfi ellentmondásba keveredett, és később bevallotta, hogy ő ölte meg egy baltával az eltűnt nőt. A férfit őrizetbe vették.

A szóvivő pénteki közleménye szerint az indíték vélhetően anyagi haszonszerzés volt. A férfi a rendőrségen történő kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A BRFK életvédelmi osztálya az 50 éves hajléktalan ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Csütörtök este az üggyel összefüggésben segítségnyújtás elmulasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy másik hajléktalant is. A 40 éves nő szemtanúja volt a bűncselekménynek, de nem hívott segítséget, a hatóságokat nem értesítette a történtekről – közölte Bényi Mónika. A rendőrség mindkét gyanúsított vonatkozásában indítványozza előzetes letartóztatásukat – írta a szóvivő.