A legszigorúbb felügyelettel őrzik Bándy KAta gyilkosát, P. Lászlót, akit az egyszemélyes rendőrségi fogdából a hétvégén szállítottak el a pécsi börtönbe – írja a Bors. A napilap azt jósolja, hogy Bándy Kata gyilkosa fölött rabtársai és a fegyőrök is kimondják majd saját ítéletüket. A férfit védő dr. Sólymos Sára ügyvédnő a Borsnak elmondta: védencét a pécsi börtönben őrzik, a legszigorúbb, úgynevezett IV-es fokozatban. Korábban a jogász arról számolt be, hogy P. László idegeit kikezdte az egyszemélyes zárkában rátörő magány, szakemberek szerint pedig borítékolható, hogy a férfinak most sokkal kellemetlenebb pillanatokban lesz része.

"A szexuális indíttatású gyilkosságok elkövetőire a rabtársak is kimondják saját ítéletüket, az igazi büntetést tőlük szenvedi el a tettes. Az ilyen ember a börtönhierarchia alján találja magát, akit a társak csicskáztatnak, megaláznak. Ráadásul mivel Bándy Kata rendőrségi pszichológusként dolgozott, feltehetően a fegyőrök sem igyekeznek majd annyira, hogy megmentsék kollégájuk gyilkosát a rabok haragjától – mondta el a Borsnak Bilkei Pál kriminálpszichológus

A Bors információi P. László azért is van a legszigorúbb őrizet alatt, mivel a fogdán eltöltött két hónap után a rendőrök olyan jellemzést adtak róla, amely alapján egy problémás ember képe rajzolódott ki. "Alapvetően nem az elkövetett bűncselekmény, hanem a fogvatartott viselkedése, habitusa alapján döntik el, hogy az adott személyt miképp őrizzék. A IV-es fokozatot az kapja meg, akivel kapcsolatban felmerülhet a szökés veszélye, aki nem együttműködő, rabtársaira vagy az őrökre támadhat" – mondta a Borsnak egy egykori bv-alkalmazott.