Halálra gázolt egy kerékpárját gyalogosan toló férfit egy kisteherautó Balmazújváros és Hajdúböszörmény között kedd hajnalban – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kelemen Éva főhadnagy a részleteket ismertetve elmondta, hogy egy 67 éves hajdúböszörményi férfi kerékpárját tolva – az előírt világítás és láthatósági mellény nélkül, sötét ruházatban – , gyalogosan közlekedett Hajdúböszörmény felől Balmazújváros irányába, a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban, amikor egy vele azonos irányban haladó kistehergépkocsi hátulról elütötte.

A 24 éves hajdúdorogi gépkocsivezető, amikor a kerékpárost észlelte, balra rántotta a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A jármű jobb elejével nekiütközött a kerékpárosnak, az idős férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A baleset pontos körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják, az ügyben ismeretlen tettes ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indítottak büntetőeljárást – közölte a szóvivő.