Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen négy férfi  börtönbüntetését, akik 2010 decemberében egy névnapi összejövetelen halálra verték ismerősüket a Szigetvárhoz közeli zsibóti szőlőhegyen. A vádlottakat társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a bíra: S. Zsoltot 12, F. Tibort 11, B. Attilát 10, O. Istvánt 8 év börtönnel sújtotta.

Az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló férfiak 2010. december 2-án összejövetelt szerveztek a zsibóti szőlőhegyen, az eseményen mások mellett egyikük édesapjának ismerőse, a későbbi sértett is részt vett. A társaság italozott,  és amikor az alkohol elfogyott, többen elmentek, hogy bevásároljanak. Ezalatt a sértett közeledni próbált B. Attila és O. István élettársai felé, a nők azonban visszautasították ezt, majd az esetről beszámoltak az italbeszerzésből visszaérkező férfiaknak.

A vádlottak a történtek hallatára indulatba jöttek, és az épület előtt addig ütötték, rúgták a sértettet, amíg elveszítette eszméletét. Ezután visszamentek a házba, de amikor látták, hogy a férfi felkel, és el akar menni, F. Tibor újra kiment, és megrúgta őt, majd S. Zsolt egy húsvágó bárddal kétszer a fejére sújtott.  Az áldozat nem sokkal később belehalt a bántalmazás során elszenvedett sérüléseibe, holttestét másnap találták meg. Az első és a másodfokon eljáró bíróság egyaránt megállapította, hogy a támadók gátlás nélkül verték a sértettet, és bár előre láthatták, hogy tettük a férfi halálát okozhatja, mégis közönyösek maradtak iránta.