Négyen támadtak rá egy zuglói szórakozóhelyen egy 18 éves fiatalemberre szombatra virradóra a fővárosban. A támadók fegyverutánzatokkal, feltehetően gumilövedékkel többször rá is lőttek a fiúra – írta a police.hu. A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint egy zuglói szórakozóhelyen kötött bele négy férfi a fiatalemberbe. Egyikük odament hozzá, arcul ütötte, majd elővett egy fegyverutánzatot, amellyel rálőtt.

A fiatalember védekezésképpen egy széket tartott maga elé, miközben a támadó másik két társa is elővett egy-egy fegyverutánzatot és ők is rálőttek. A biztonsági őrök megjelenésekor a támadók elhagyták a szórakozóhelyet. A fiú rokonaitól kért segítséget, akik kórházba vitték. Sérülését az orvos könnyűnek minősítette, a testén talált nyolc napon belül gyógyuló, feltehetően gumilövedék okozta felületi hámsüléseket ellátta, további kezelése nem volt indokolt.

A beszerzett információk alapján a BRFK bűnügyi bevetési osztályának munkatársai rövid időn belül eljutottak egy józsefvárosi családhoz. A 37 éves apát és 17 éves fiát Baross utcai lakásukon fogták el, majd állították elő. Másik két társukat néhány órával később, szombat délelőtt fogták el. A négy elkövetővel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a XIV. kerületi rendőrkapitányság folytatja le.