Hétfőn este már civil ruhás rendőrök kopogtattak annak a szegedi fiatal párnak a lakásán, akikről semmit sem tudtak a szomszédok napok óta – írja a Délmagyar. A rendőrök megpróbáltak bejutni a lakásba, ahol egy jóltáplált kínai harci kutyát (egy shar peit) találtak, amely ádázul védte a területét. Végül a szegedi ebrendészeti telep dolgozóit értesítették a vad kutyához, akik befogták, majd az algyői telepükre szállították a kutyát.

A lakásba bejutó rendőrök egy búcsúlevelet találtak, amelyről nem adtak információt. A Délmagyar szerint többek között ez a mondat szerepelt a levélben: "Egymás mellé temessetek, a kutyát is tegyétek jó helyre". A lap a helyszínen annyit megtudott, hogy a fiatal pár albérlőként lakott a lakásban. A szomszédok először a dugig megtelt postaládájukat vették észre, de az eltűnés okáról ők is csak találgatnak.  A Tv2 Tények híradása szerint egy újszerű társasházban laktak, a környékbeliek szerint tisztelettudó fiatal pár voltak.

"Bejelentés érkezett, hogy két személy eltűnt, ezért érkeztek a lakáshoz a rendőrök. Jelenleg széles körű adatgyűjtés folyik, vizsgáljuk, hogy a két fiatal miért ment el otthonról" – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A párt eltűntként körözi a rendőrség – tette hozzá.

A lapnak egy eltűnteket kereső portál szerkesztője azt mondta, úgy tudja, a lány másodéves filmszakos a Szegedi Tudományegyetemen. A Velvet telefonon megkereste az egyetem bölcsészkarának hallgatói önkormányzatát, ahol tőlünk hallottak először az eltűnésről, így további adatokat sem tudtak közölni. A szegedi ebrendészek pedig csak a kutya sorsáról tudtak nyilatkozni, hogy a kutyáért két hétig jelentkezhet a gazdája, azután felkerül a gazdikereső oldalra.