Összejátszott egymással a VII. kerületi lövöldöző és az "áldozat"

MTI
2012.09.19. 09:34

Cégtársára akarta kenni a múlt héten, a VII. kerületben történt lövöldözést két férfi – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.Múlt csütörtökön egy ismeretlen belelőtt egy autóba a főváros VII. kerületében lévő Nefelejcs utcában, miközben a jármű tulajdonosa is a helyszínen volt. A rendőrség akkori közleménye szerint a fegyverszakértő megállapította, hogy az autó jobb elején egy éles lőszertől származó rongálódás található.

A szerdán kiadott közlemény szerint a nyomozók kihallgatták a sértettet, aki elkövetőként egyik ismerősét nevezte meg. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem követhette el a bűncselekményt, mivel abban az időpontban vidéken tartózkodott, amit több tanú is megerősített. Ezt követően a sértett újabb kihallgatása során már ellentmondásba keveredett, majd végül elismerte, hogy a lövöldözést egy ismerősével közösen találták ki és hajtották végre. Azt tervezték, hogy a bűncselekmény elkövetését vállalkozó ismerősükre "kenik", s így próbálják megszerezni a vele közös cégük 42 milliós bevételét.

A BRFK indítványozta a lövést leadó férfi előzetes letartóztatását, a hamis sértett, egy 53 éves érdi lakos ellen pedig hamis vád miatt tettek feljelentést az ügyészségen.