Kábítószer-termesztés miatt indult büntetőeljárás egy dorogi testvérpár ellen; a 117-es út mellett volt az ültetvényük - közölte a rendőrség a honlapján.

Elsőként az idősebbik testvért fogták el a dorogi nyomozók, miután tetten érték a kesztölci út melletti bozótosban. A férfi a növényeit öntözte, a mikor a rendőrök megjelentek az "ültetvényen" - olvasható a police.hu oldalon. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a nyomozók láttán a drogtermesztő futásnak eredt, de pár méteren beül elfogták. Harmincéves testvérét később dorogi otthonából állították elő. Ő nem csak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot - mutatta ki a gyorsteszt.

A nyomozók 45 tő indiai kendert foglaltak le az úttól mintegy 100 méterre lévő bozótosban kialakított ültetvényen. A testvérek május végén vetették el a Bécsben vásárolt magokat, "viszonylag nagy területen, hogy ne tűnjön fel senkinek". A nagy szárazság miatt naponta kijártak öntözni, és most aratták volna le a 70-100 centire nőtt növényt - írta a rendőrség közleményében.