Embercsempészeket és határsértőket fogtak el Csongrád megyében

MTI
2012.09.25. 10:22

Három embercsempészt és huszonkilenc határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén keddre virradóra a rendőrök; az illegális migránsok közül tizenhatan fiatalkorúnak vallják magukat, életkorukat orvosi vizsgálat tisztázza majd – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Jászai Linda elmondta, éjfél körül összesen tizenöt afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgárt tartóztattak föl Szeged és Mórahalom belterületén a rendőrök. Közülük heten már korábban is átlépték illegálisan a magyar határt, ezért ellenük büntetőeljárás indul.

Hajnali egykor Tiszasziget külterületén hőkamera segítségével fedeztek föl egy kisebb csoportot. Mint kiderült, az öt afgán és három pakisztáni állampolgárt három szerbiai férfi vezette, ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Kora reggelre pedig az ásotthalmi olajgyűjtő telepnél állítottak elő a rendőrök hat afgán férfit. Ők – ahogy a korábban elfogottak közül jó néhányan – fiatalkorúnak vallották magukat, ezért életkorukat orvosi vizsgálat állapítja majd meg.