Körlevélben figyelmeztette a diákokat és az egyetemi dolgozókat a gödöllői Szent István Egyetem rektora, dr. Solti László, miután a napokban egy 18-25 év körüli férfi meggyilkolta az intézmény egyik, 30 év körüli munkatársnőjét – a nő holttestét később Domonyvölgy külterületén találták meg – és egy másik nőre is rátámadt. A Velvet értesülései szerint a körlevélben az igazgató fokozott óvatosságra int mindenkit, és ígéretet tett arra, hogy az egyetem biztonsági szolgálata mindent el fog követni az intézmény biztonsága érdekében. A rektor felvette a kapcsolatot az hatóságokkal. A gépkocsit használókat az egyetemen arra kérik, hogy ne engedjenek idegeneket beszállni az autójukba. A gépjármű ajtajait az utazási idő alatt végig tartsák bezárva. Értesülésünk szerint a rektor azt is javasolta, hogy a rendőrség segélyhívó számát (107) gyorshívásra programozzák a mobiltelefonjukban. Solti László azt kérte, hogy ha a Campuson gyanús személyt vagy eseményt látnak, azt rögtön jelezzék a biztonsági szolgálatnak. A támadóról fantomképet adott ki a rendőrség, egy szőkésbarna hajú, fehér bőrű férfit keresnek. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, kedd reggel óta – a rektor segítségkérésétől függetlenül – fokozott a rendőri jelenlét a 3-as számú főút és az M3-as autópálya környékén és Gödöllő térségében. "Nem tudom, hogy a rektor úr kért-e ilyet vagy sem, de a rendőrség önállóan is úgy döntött, hogy fokozottan figyelünk és tartunk ellenőrzéseket." Legfrissebb információink szerint szerdán egyperces megemlékezést tartottak az egyetemen az áldozat emlékére, aki értesüléseink szerint adminisztrációs területen dolgozott.

A heol.hu értesülései szerint a fantomképen látható férfit felismerték Gyöngyösön, Heves megyében számos helyen állítottak fel ellenőrző pontokat, minden autót megállítanak. Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a heol.hu érdeklődésére elmondta: egy más megyében történt bűncselekménnyel összefüggésben rendeltek el fokozott ellenőrzést Heves megyében. A keddi domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét kedden felismerni vélték Gyöngyösön – erősítette meg a szóvivő.

Helyi hírforrások szerint Gyöngyös összes kivezető útját fokozottan ellenőrzik a rendőrök, és ez összefüggésben lehet azokkal a hivatalosan meg nem erősített értesülésekkel, amelyek szerint a körözött férfit a Heves megyei város plázájában látták. Az atv.hu ugyanakkor közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyilkosság elkövetője Gyöngyösön, annak Rózsadomb nevű negyedében tartózkodhat. A tévécsatorna honlapja szerint szerda délután már csak a városból kihajtó autókat ellenőrzik egyesével a rendőrök, akik, más helyi beszámolók szerint, a M3-as autópályán buszokat is megállítottak korábban. Nem sokkal később a kimenő forgalom ellenőrzésével is felhagyott a rendőrség. Az ezzel összefüggésben felröppent feltételezésekről Soltész Bálint rendőrségi szóvivő azt mondta: nem fogták el a körözött férfit, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a keresését.

Az egyetem munkatársaitól a Velvet úgy értesült, a gyanúsított 15 óra körül megtámadta az egyetem egy másik, idősebb dolgozóját is, aki az esetet a gödöllői rendőrkapitányságon jelentette. A gyilkossággal gyanúsított férfi alig egy órával később támadt másik áldozatára, akinek a holttestére Domonyvölgy külterületén bukkantak rá.