Sziklafalról zuhanhatott le a Skóciában elhunyt magyar

MTI/velvet
MTI/velvet
2012.09.26. 16:43

Egy tengerparti sziklafal tövében találták meg a Skóciában múlt héten elhunyt magyar fiatalembert – közölték szerdán a helyi hatóságok. A 27 éves férfi tíz napja indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből, de szállására nem tért vissza. Az illetékes rendőrség – azaz a Northern Constabulary – már vasárnap közölte, hogy a sziget Dalmore nevű térségében előző nap megtalálták egy férfi holttestét, de az elhunyt kilétéről a folyamatban lévő azonosításra és halottkémi szemlére tekintettel akkor még nem tett közzé részleteket.

A Northern Constabulary hétfő este hivatalosan bejelentette, hogy a szigeten eltűnt magyar fiatal holttestét találták meg a hétvégén, egyéb információkat azonban a hatóság akkor sem közölt. A rendőrség az MTI érdeklődésére még szerdán is csak annyit mondott, hogy a hét elején közöltekhez képest újabb részletek egyelőre nem ismeretesek. A rendőrségi illetékes így továbbra sem fedte fel a halál okát.

A stornowayi parti őrség illetékese azonban szerdán elmondta, hogy a magyar fiatal holttestét a sziget nyugati térségében, az Atlanti-óceán partjának közelében, egy sziklafal tövében találták meg az eltűnt túrázó felkutatására indult egységek. Arra a kérdésre, hogy a férfi leeshetett-e a szikláról, és ez okozhatta-e a halálát, a parti őrség illetékese nem adott érdemi választ, mondván: a halál okának hivatalos feltárása még folyamatban van. Hozzátette ugyanakkor, hogy a többnapos keresésben a parti őrség kutatóhelikoptere és mentőhajója is részt vett.


Nagyobb térképre váltás

Az ügyről – még az áldozat rendőrségi azonosítása előtt – a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva hétvégi ismertetésében, hogy a magyar fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában. A portál szerint a magyar férfi jól felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a kirándulásra a szigeten. Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, de mindössze 19 ezren lakják.