Habár a rektor is kérelmezte, szerdán még semmi nyoma nem volt a megerősített rendőri jelenlétnek a gödöllői Szent István Egyetemen, amelynek egyik munkatársnőjét meggyilkolták hétfőn délután, holttestét pedig Domonyvölgy határában hagyták. Az egyetem egy másik, idősebb dolgozóját is megtámadták aznap, mindössze néhány órával a gyilkosság előtt, ám a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre csak az emberölésre koncentrál, az utóbbi ügyben rablás kísérlete miatt eljárás indult a Gödöllői Rendőrkapitányságon, a sértettet kihallgatták – tájékoztatta a Velvetet Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Redőr-főkapitányság szóvivője.

A gödöllői egyetem munkatársai szerdán még sokkhatás alatt voltak, ám egyikük csütörtökön már azt mondta, többekkel is beszélt, és mindannyian félnek. A neve elhallgatását kérő alkalmazott a Velvet kérdésre elmondta, mára több tucat rendőr cirkál az egyetem parkjában, párosával, illetve kutyával, valamint autóval járőröznek. "Én is félek, soha nem éreztem még ilyet. Érdekes, hogy tegnap még nem volt rajtam ez, most meg kopognak, és megijedek. Hál' Istennek most már tele van rendőrrel az egyetem, és az iskola őrei is folyamatosan járnak le-föl. Nagyon remélem, hogy mielőbb elkapják az elkövetőt, mert azért most már többen pánikolnak a történtek miatt" – mondta lapunknak az egyetem egyik alkalmazottja. Ő személyesen is ismerte a meggyilkolt harmincéves nőt, aki adminisztratív munkát végzett, és aznap, amikor meggyilkolták, túlórázott.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn Domonyvölgy külterületén egy nő holttestére találtak rá, mint később kiderült, a fiatal nő a gödöllői egyetemen dolgozott. Gyilkosa az egyetem környékén, felthetően akkor, amikor Opel Corsájával a sorban állt, szállt be mellé az autóba, amit aznap este fél hat-hat körül már Hatvanban láttak. A rendőrök másnap felhívást adtak ki, hogy jelentkezzen, aki látta az autót, szerdán pedig fantomképet tettek közzé. A férfit ezt követően Gyöngyös térségében vélték látni. A Blikk azt írja, a kiadott fantomkép nagyban hasonlít egy korábbi feltételezett elkövetőről készült verzióra. Utóbbi Pesterzsébeten szúrt nyakon egy járókelőt néhány héttel ezelőtt.

A lap azt is írja, nem kizárt, hogy a férfi lehet az elkövetője a néhány nappal ezelőtti hatvani autós rablásnak is. Beluzsárné Belicza Andrea az ügyek közötti összefüggést nem tudta megerősíteni. "Jelen pillanatban nem látunk összefüggéseket, de egyértelműen kizárni sem tudjuk ezt. Nem tudjuk, hogy az az ember követte-e el többi bűncselekményt is, mindenesetre azokkal az ügyekkel nem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozik" – felelte kérdésünkre a rendőrségi szóvivője, és hozzátette, a teljes bűnügyi állomány nagy erőkkel dolgozik a gyilkos kézre kerítésén.