Ismét kábeleket loptak a BKV villamoshálózatáról; ezúttal a 28-as és 37-es villamosok egy szakaszáról vittek el ismeretlenek 150 méter légkábelt és 48 méter betáplálási kábelt, két kapcsolószekrényt pedig megrongáltak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A szakemberek péntek délelőtt háromnegyed tízkor észlelték, hogy a 37-es villamos vonalán, a Salgótarjáni út - MÁV X. kapunál ismeretlenek megrongáltak két kábelszekrényt, és 48 méter betáplálási kábelt is eltulajdonítottak. A Maglódi út és a Gitár utca kereszteződésénél már 150 méter légkábelt vágtak le és vittek el a felsővezeték-tartó oszlopokról. A villamos-forgalomban a rongálás nem okoz fennakadást, de a tolvajok 2 millió forint kárt okoztak.

A BKK ezúton is kéri, ha bárkinek információja van az elkövetőkről, vagy az esetről, az hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Mivel ebben az évben jelentősen emelkedett a kábellopások száma, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik az elkövetőkkel, 500 ezer forintot azoknak, akik a fémeket felvevő telepekkel kapcsolatban adnak értékelhető információt.