A rendőrök elől autóval próbált elmenekülni négy férfi, a sofőr kivételével előzőleg a szentgyörgyvölgyi falunapon bántalmaztak egy 18 éves fiatalt. Az esettől függetlenül a zalaszentgróti Fő téren pedig hat ember verekedett össze – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a honlapján.

Szombat délután Szentgyörgyvölgyön, a falunapi rendezvényen bántalmazott négy férfi egy 18 éves fiatalt, aki az orvosi vizsgálat szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazott próbált elmenekülni, de támadói többször is utolérték, a helyszínre érkező rendőrök elől pedig autóval próbáltak megszökni.

A kocsi vezetőjét tanúként, három utasát, egy 18, egy 20 és egy 24 éves helybéli férfit csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A verésben részt vevő negyedik társuk, egy 40 éves szentgyörgyvölgyi férfi jóval korábban különvált tőlük, de a rendőrök őt is megtalálták és szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Zalaszentgróton, a Fő téren is volt egy verekedés vasárnap hajnalban. A helyszínre érkező rendőrök hat férfit választottak szét, akik korábbi sérelmük miatt verekedtek össze. A 16 és 25 év közötti férfiakat előállították és csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.