horoszkóp

Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a sodrófás gyilkost

MTI
2012.10.02. 16:36

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt bűnösnek mondta ki és 16 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerős határozatában a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 27 éves tapsonyi férfit, aki tavaly december 24-én egy sodrófával halálra verte volt élettársának apját.

A vádlott, Bogdán Balázs és élettársa másfél évig a Somogy megyei Szerényben, a nő apjának házában lakott. Kapcsolatuk múlt év december elején véget ért, de a férfi azután is többször járt ott, és segített a ház körüli munkákban. A december 24-én tartott családi disznóvágáson is ott volt, és napközben jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Késő este szóváltásba keveredett  volt élettársának apjával, aki már lefekvéshez készült.

A vádirat szerint az ágyon ülő férfit a vádlott előbb kétszer arcul ütötte, majd egy 70 centiméter hosszúságú sodrófával ütötte, ahol csak érte - a szakértői vélemények szerint mintegy 40 ütést mért rá -, majd bement a nő szobájába, és lefeküdt aludni. Az idős férfi, akinek a fejét, nyakát, vállát, mellkasát, hátát, kezét és lábát érték a csapások, a hajnali órákban belehalt a bántalmazásba.


A vádlott a bíróságon nem tett vallomást. A nyomozati szakban tett vallomásában a szakértői vizsgálatokkal ellentétben mindössze két pofonról és néhány ütésről beszélt.  A Kaposvári Törvényszék ítéletét az ügyész tudomásul vette, az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.