A szeptember 9-i hajdúszováti gyilkosság gyanúsítottja egy 17 éves helyi fiú, a rendőrség pénteken kezdeményezte előzetes letartóztatását – jelentette be Gyurosovics József Hajdú-Bihar megyei főkapitány pénteken Debrecenben. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított, csütörtökön elfogott fiatalember ellen négy vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik eljárás – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A főkapitány kérdésre válaszolva elmondta: a férfi kihallgatása során "nem volt együttműködő", a tettét feltehetően egyedül követte el, az áldozattal korábban nem állt kapcsolatban. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem árult el. A sajtótájékoztatón levetítették a férfi elfogásáról készült rendőrségi felvételeket, amelyekből kiderült, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben az akciót nem a Terrorelhárítási Központ kommandósai folytatták. A fiatalember nem tanúsított ellenállást.

Szeptember elején egy árokban találtak rá az 58 éves férfi holttestére. Hamar kiderült róla, hogy halálát súlyos bántalmazás okozta.


Nagyobb térképre váltás