horoszkóp

Előzetesben a feleségét meggyilkoló balástyai férfi

MTI
2012.10.09. 14:47

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a balástyai férfinak, aki a gyanú szerint meggyilkolta feleségét – tájékoztatta Cseh Attila, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese és szóvivője kedden az MTI-t.

A megalapozott gyanú szerint péntek reggel a férfi ittas állapotban, rövid szóváltást követően késsel leszúrta feleségét egy balástyai tanya bekötőútján. Az 55 éves nő a helyszínen meghalt. A gyanúsított öngyilkosságot kísérelt meg, azonban a helyszínre érkező mentősök megmentették, jelenleg kórházi kezelés alatt áll - közölte a szóvivő.

A bíróság szerint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, magas - 5-15 évig terjedő - büntetési tétele és a gyanúsított személyi körülményei miatt megalapozottan tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne.
Az elsőfokú bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés, másodlagosan házi őrizet elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést, így a végzés nem jogerős.