Igazoltatás során hajtott át egy német rendszámú Hummer sofőrje egy rendőrmotoroson Apátfalva területén. A Délmagyar.hu értesülései szerint két rendőrmotoros járőr kért segítséget, miután lakott területen mértek be két száguldozó Hummert, majt utánuk indultak, és megpróbálták őket megállítani. A társa megpróbált segíteni, aminek láttára a gázoló vágóeszközzel szállt ki az autóból, ekkor önvédelmi célból lövéseket adott le. A helyszínre mentő és mentőhelikopter érkezett, a sérült rendőr állapotáról még nincs információ, de az ügyben Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő tartott sajtótájékoztatót, aki megerősítette, hogy a traffipaxolók segítségére érkező egyik járőrt érte a baleset, az egyik járőr pedig több lövést is leadott a sofőrre, akit négy golyó talált el, és súlyos sérüléssel szállították kórházba, ahol jelenleg is őrzik. A bűnügyi helyszínelők már Apátfalván vannak, akik hozzákezdtek a helyszín vizsgálatához. Az esetnek egy szemtanúja is van, egy szürke Volkswagen Golfos, aki a rendőrgázoláskor is a helyszínen tartózkodott.

Update: Szanka Ferenc bejelentette, meghalt az elgázolt motoros a kórházba szállítás után. Az egyik szemtanú egy válogatott kajakos volt, aki a Makói TV-nek is nyilatkozott: "Három vagy négy ilyen Hummer jött konvojban és két motoros rendőr. Az egyik előttük, a másik mögöttük, megállították az első Hummert. A terepjáró egy kövér gázzal áthajtott a rendőrőn és a motoron, társa célzott lövésekkel igyekezett megállítani, majd kiemelte a Hummerből a tettest és megbilincselte."

A rendőrség hivatalos gyászközleményt adott ki: "Szolgálatteljesítés közben 2012. október 11-én életét vesztette Kenéz Imre rendőr törzszászlós úr, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrvezetője.

Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.

A Rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.
Kenéz Imre 34 évet élt."