Két embercsempészt és húsz illegális migránst fogtak el Győr-Moson-Sopronban az autópálya-rendőrök és a határrendészek - közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kálmán Gabriella elmondta: kora délután egy magyar rendszámú autót ellenőrizve négy afgán állampolgárt találtak, akik csupán magyarországi tartózkodásra jogosító humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkeztek, és engedély nélkül távoztak a debreceni befogadó állomásról, mivel Olaszországba akartak menni.

Hozzátette: a járművet vezető 27 éves bácsalmási férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja, míg az afgánok ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

Nem sokkal később egy szerb rendszámú kisbuszt állítottak meg az M1-es autópályán a rendőrök. A járműben a szerb sofőr mellett 16, magát pakisztáninak valló illegális migráns ült, akiknek semmiféle iratuk nem volt.

A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint utóbbiak ellen jogszerűtlen belföldi tartózkodás, míg a járművezetővel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A 16 migráns idegenrendészeti őrizetbe került.