A családdal együtt élő, 21 éves M. Rolandot, az egyik áldozat unokáját gyanúsítják azzal, hogy Táton szerdán megölte édesanyját és nagymamáját - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Léber Gabriella elmondta, a gyanúsítottat nagy erőkkel keresi a rendőrség, fényképét közzétették és lakossági bejelentéseket is várnak a férfi hollétéről. Az igazságügyi orvos szakértő szerint a 66 éves nagymamával és a 44 éves édesanyával szerdán kora délután végzett az elkövető. A Velvet helyszínen lévő tudósítója szerint a szóvivő a Táton tartott sajtótájékoztatón nem kívánt beszélni az elkövetés módjáról és okairól, ahogyan arról sem, bevetettek-e már útzárat a keresés során. Helikoptereket mindenesetre még vontak be a keresésbe.

A férfi nagy valószínűséggel elhagyta már a falut, tette hozzá Léber, a Hír TV kérdésére pedig elmondta, nem találtak drogot a Mátyás király utcai házban. A Velvet tudósítójának tájékoztatása szerint a rendőrség a faluban próbál információkat szerezni a feltételezett elkövetőről, jelenleg a rokonokat kérdezik ki.


View Tát, Hungary in a larger map