Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nem jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék csütörtökön a 34 éves Pápai Attilát; a többszörösen büntetett kaposvári hajléktalan férfi késsel megölte a vele barátságban lévő, őt a kaposvári lakásába befogadó 50 éves férfit.

A két férfi múlt év októberétől lakott együtt. Rendszeresen együtt italoztak, így történt január 16-án is, amikor már reggel elkezdtek inni. Délutánra a vádlott elmondása szerint ő közepesen, a másik férfi erősen lerészegedett, és valamin összevesztek. Ekkor került elő egy kés, amellyel a házigazda őt fenyegette. A kést kiütötte a férfi kezéből, ezután felvette, majd 21-szer megszúrta vele.

A sértett perceken belül meghalt. A vádlott ekkor elment a lakásból, és a kést elrejtette, de hajléktalan társainak elmesélte a történteket. A rendőrség másnap elfogta a késelőt, és előkerült a gyilkos eszköz is.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyben jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz.