Elfogott a rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte azt a 24 éves nőt, akinek holttestére Budapesten, egy Keleti Károly utcai lakásban találtak rá szerdán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.

Közlésük szerint a nyomozók a lakásban folytatott helyszíni szemle után nyomozást rendeltek el, mert idegenkezűséget állapítottak meg, majd csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki a nő alkalmi partnerét, a 26 éves budapesti B. Józsefet. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

A Velvet korábban megtudta a megölt nőről, hogy alig egy hónapja bérelte a magasföldszinti lakást. A ház lakói alig ismerték, de a közeli boltokba se járt. Az egyik lakó, aki a lányt megtaláló 40 körüli nővel beszélt, azt mondta, hogy az áldozatot az ágy alatt találták meg.

A Tények információi szerint a főbérlő bukkant a holttestre az ágyneműtartóban, aki azért érkezett a lakásba, mert bérlője nem fizette ki az albérlet díját. Az ajtón behatolás nyoma nem volt látható, és a ház kapuja is éjjel-nappal zárva van. Egy szemtanú szerint az áldozat megtalálása után egy 30 év körüli férfi érkezett a helyszínre, aki a halálhír hallatán rosszul lett, és azt ismételgette, hogy a hét végén lett volna az esküvőjük a lánnyal, már a menyasszonyi ruha is megvolt.