Tíz határsértőt fogtak el a kelebiai és a hercegszántói határrendészek szerda este három órán belül Bács-Kiskun megyében – közölte az illetékes rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a kelebiai határrendészeti kirendeltség hét algériai állampolgárral szemben kezdeményezett eljárást. A férfiakat az 5501-es számú úton fogták el, miután azok személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ők kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek.

A kelebiai határrendészek őrizetbe vettek, majd a kiskunhalasi őrzött szállásra szállítottak egy albán állampolgárt is, akit a stabil hőkamera jelzése alapján igazoltattak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

Hercegszántó térségében ugyancsak szerda este egy felnőtt és egy gyermekkorú szerb állampolgárt fogtak el, a felnőtt férfi ellen korábban beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el két ország is. Ő idegenrendészeti őrizetbe, szintén a kiskunhalasi őrzött szállásra került, míg a vele lévő gyermeket a kunfehértói gyermekotthonban helyezték el.