horoszkóp

Elhunyt a munkagödörbe temetett munkás

MTI
2012.10.27. 10:37

Meghalt az a munkás, akire ráomlott a munkagödör fala szombat reggel a főváros XIII. kerületében – közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyletese. Németh Cecília azt mondta: a 50-60 év körüli férfi, akit a tűzoltók szabadítottak ki a gödörből, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Hozzátette: a munkást a mentősök többször próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a férfi a Révész utcában egy közművezeték cseréje miatt dolgozott a munkagödörben, amikor ráomlott az aszfalt, a sóder és a föld. A munkásnak a 2-3 méter mély és 5 méter széles munkagödörből csak a feje látszott ki. A tűzoltók két daru segítségével gátolták meg, hogy egy nagyobb aszfaltdarab ráomoljon a férfire, a nyakig betemetett munkást kézi szerszámokkal szabadították ki a sóder és a föld alól. A szóvivő közölte: a férfit már a gödörben, a kiszabadítása közben orvosi ellátásban részesítette a katasztrófavédelem doktorszolgálata, majd miután kimentették őt, átadták a helyszínre riasztott mentősöknek.

Csillag Melinda rendőrszóvivő később közölte: az eddigi adatok szerint egy munkagép talapzata mellett omlott be a munkagödör fala, amely az abban tartózkodó férfira omlott. A XIII. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indította meg az eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen – mondta az ügyeletes.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) kommunikációs és PR-igazgatója azt közölte: a Force Kft. építőmunkása a Főtáv Zrt. megbízásából közművezeték cseréjét végezte a helyszínen. A baleset kivizsgálása folyamatban van, a társaság minden segítséget megad az ügyben eljáró hatóságoknak – tette hozzá. Kitért arra: a Főtáv külön eljárásban szintén vizsgálatot kezdeményez alvállalkozója munkavégzésével kapcsolatban, miután korábban több alkalommal írásban felhívta a cég figyelmét a munkagödrök megfelelő dúcolására, kitámasztásra és a szerződésben rögzített valamennyi munkavédelmi követelmény betartására.