A ráckevei rendőrök néhány óra alatt elfogták azt a három férfit, akik otthonában támadtak meg egy idős asszonyt - írja a police.hu. Az akkor még ismeretlen tettesek szombaton, éjjel fél kettőkor támadtak a nénire, dömsödi házának teraszán. Az egyedül élő asszonytól pénzt követeltek.

A csuklyát és kesztyűt viselő támadók a földön fekvő, védekezni képtelen nénit megrugdosták, majd a teraszon lévő szekrényekből teafüveket és élelmiszert tulajdonítottak el, és elmenekültek. Az egyedül élő nő telefonon kért segítséget ismerősétől, majd értesítették a rendőrséget. Kórházba vitték, ahol kiderült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták azt a lyukat, ahol az elkövetők a drótkerítést kivágva bejutottak a telekre. A helyszínen talált tárgyi bizonyítékok, valamint a nyomozók és a körzeti megbízottak személyismeretének köszönhetően rövid időn belül látókörbe került egy dömsödi férfi, akit felkutattak és elszámoltattak, nála az elkövetésre utaló tárgyakat találtak.

A rendőrök előállították J. Péter 18 éves dömsödi férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekményt. Társait, a 25 éves O. Róbertet, valamint a 21 éves B. Lajost nem sokkal később, a kora délutáni órákban fogták el. Csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, kérelmezték előzetes letartóztatásukat is.