A külsérelmi nyomok miatt csak nehezen tudták azonosítani azt a 35 éves füzesabonyi férfit, akit hétfő reggel találtak holtan a település egyik utcájában - mondta a Velvetnek egy neve elhallgatását kérő helyi lakos. A férfinak a hírek szerint elvágták a nyakát, és a hátán is találtak szúrásnyomot, ami kizárja azt a korábbi feltételezést, hogy öngyilkosság történt. Információink szerint a basszusgitárosként aktívan zenélő férfit reggel fél hétkor találták meg egy két utcát összekötő gyalogosátjáróban.

A rendőrség szóvivője arról tájékoztatta a Heolt, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben. Igazságügyi orvosszakértőt is bevontak a vizsgálatba, az ő szakértői véleményének elkészültéig az elkövetés feltételezett módjáról nem kívánnak többet elárulni.

"Egy galamblelkű srácról van szó, aki a légynek sem ártott. Jó családból származott, óvónő az édesanyja, soha nem kereste a bajt, haragosáról nem tudok" - mesélte az áldozat régi ismerőse. "Vannak indulatok, de aztán rájön az ember, hogy nem szabad elhamarkodottan ítélkezni. Viszont ha az ember hátát megvágják, az már valamilyen idegenkezűségre utal" - tette hozzá.

A heol.hu azt írja, munkából ment hazafelé egyik kollégájával Egerből és a tragédia előtt nem sokkal váltak el egymástól Füzesabonyban. A helyszínen többen most is kint vannak, beszélgetnek a történtekről, félnek és csak találgatják, hogy ki tehetett ilyen szörnyűséget. A városban este 6 órától gyertyagyújtást terveznek az elhunyt emlékére, így fejezve ki együttérzésüket a hozzátartozóknak.