Még nem tudott érdemben beszélni védencével Gáncs László, a vasárnapra virradóra négy barátját elgázoló M. Ákos ügyvédje – írja a Bors. Gáncs szerint ügyfele borzalmas lelkiállapotban van. A férfi előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta: a gázolót halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. A szakértői vélemények még nem készültek el, így még nem tudják, hogy a férfi milyen gyorsan ment, és mit fogyasztott a történtek előtt.


A baleset a dunaegyházi Hajnóczy utcában történt

„Hogy nézzek most az emberek szemébe? Mit mondhatok a fiam halott barátai szüleinek?Mindenemet odaadnám, ha meg nem történtté lehetne tenni ezt a tragédiát. Meg akarjuk, meg fogjuk keresni a szülőket, de ehhez most nincs erőnk. Nem bírnánk ki egy ilyen találkozást” – nyilatkozta a gázoló édesapja a Kecskeméti Hírhatárnak. Ő a baleset éjjelén teherautójával tartott haza, ekkor mentek el mellette szirénázva a rendőrök és mentők. Amikor odaért, a rendőrök megállították, hogy ne menjen közelebb. „Azt mondták, hogy ne menjek oda, mert nagyon nagy baj van. Halálos baleset történt, és az én fiam csinálta. Akkor felhívtam a feleségemet, hogy keljél fel és öltözzél, mert valami nagyon nagy tragédia van itt“ – mondta M. József.

Mint írtuk, a balesetben M. a barátait gázolta el – ketten a helyszínen meghaltak, két férfit a kecskeméti kórházba szállították. Egyiküket, a súlyosabb állapotban lévő,19 éves L. Eriket lekapcsolták az őt életben tartó gépekről (ő súlyos fejsérülésekkel került kórházba). A gázoló testvére, Áron könnyebben sérült, a bokacsontjából tört le egy darab. Ő az ütközés után elvesztette az eszméletét, arra tért magához, hogy a bátyja megpróbálja újraéleszteni az egyik halálra gázolt barátjukat. Már jobban van, mankóval tud járni, hazaengedték.

A BAON baleset után készül képeit itt nézheti meg.