Elfogták és le is tartóztatták azt a két férfit, akik a gyanú szerint idős embereket megtévesztve loptak több millió forintot októberben Baján és környékén – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta: a két dunántúli férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy magukat kábeltévé-szerelőnek kiadva két alkalommal jutottak be Baján és Vaskúton idős emberek otthonába. Előbbi helyen a házigazda figyelmét elterelve hatmillió forintot, míg a másik településen néhány százezer forint készpénzt loptak el.

A feltételezett tetteseket a járőrök október 27-én, Nagybaracskán igazoltatták. Az autóban utazók az ellenőrzés során feltűnően zavartan viselkedtek. Előállításukat követően a 34 éves és 57 éves férfival szemben újabb terhelő adatok merültek fel a bajai és vaskúti esetekkel kapcsolatban.

Egyiküket korábban már többször is hasonló lopás elkövetésével gyanúsították a hatóságok, társát pedig szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el.  
Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett két férfival szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. A nyomozók vizsgálják, hogy más – hasonló módszerrel elkövetett – bűncselekményekkel is kapcsolatba hozhatók-e, valamint további sértettek jelentkezését várják.