Speciális mentőcsapatok, búvárok és mintegy 120 önkéntes részvételével keresik a Kaposvár szélén eltűnt Szita Bencét – mondta el a fiú rokona, Szita János a Velvetnek. Állítása szerint még Budapestről és a Pest megyei Sülysápról is jöttek segíteni. Szita Bence október 29-én este tűnt el Kaposvár Toponár nevű részéről, a város szélén lévő Tesco áruház parkolójában látták utoljára.

Szita János kérdésünkre elmondta, a város északi részén lévő Deseda-tó környékét fésülik át jelenleg (negyed 9 óta). Szerinte egyrészt "újabb információ volt a Deseda", másrészt Bence "kötődik a vízhez", ezért ide is jöhetett. A férfi állította, olyan sose volt, hogy a 11 éves fiú csak úgy elcsatangolt volna, ahhoz is mindig engedélyt kért, hogy átmenjen a barátaihoz.

A Tescóban a nevelőanyjával volt az eltűnés napján, és az alatt tűnt el, amíg a nő visszavitte a bevásárlókocsit. Szita János szerint állítólag észrevette ismerőseit, és odaszaladt hozzájuk, ekkor látták utoljára. A keresését péntek estig folytatják – tette hozzá.

Az eltűnt fiú személyleírása: kb. 140-145 cm magas, vékony testalkatú, szőke, rövid hajú, világoskék szemű, kerek arcú, szemüveget nem visel, arcán egyéb ismertetőjel nincs. Eltűnéskor viselt ruházata: kék színű farmernadrág, fekete színű sportcipő zöld fűzővel, szürke színű kabát, fekete színű sapka arany dollárjellel. Bal fülében fülbevaló, nyakában ezüst nyaklánc kereszt medállal. A fiú képét itt tekintheti meg.


Nagyobb térképre váltás

Közben édesanyja a Kaposvár Most helyi hírportálon keresztül üzent a fiának. Elmondta azt is, ijesztő, hogy a kisfiú semelyik ismerőse sem tud semmit, nyoma sincs a fiúnak. Hozzátette, nagyon rossz érzés, hogy most a saját fiát látja az egyik kereskedelmi tévé zömmel bűnügyeket bemutató híradójában.