Egy nap alatt fogták el a rendőrök azt a 25 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy XX. kerületi házukban megölte édesanyját. Anya és fia között rendszeresek voltak a viták, amiért a fiú az asszony új férjét okolta - írta a police.hu

A rendőrségre 2012. november 11-én érkezett bejelentés, hogy a főváros XX. kerületében egy családi házban két férfi, H. Levente, valamint nevelőapja, E. Arthúr összeverekedtek, majd a fiatalabb egy késsel megvágta az idősebb férfit.

A helyszínre érkezett rendőrök a lefolytatott bűnügyi szemle során a ház melléképületében holtan találták H. Levente édesanyját, E. Erikát.  H. Levente eleinte tagadta, majd beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondta, hogy 2012. november 11-én édesanyjával házukban összevitatkozott, majd a ház emeletén egy eszközzel fejbe vágta, amitől az asszony elveszítette eszméletét és összeesett. Ekkor telefonon hívta feleségét, majd segítségével az akkor már élettelen testet közösen az udvarra vonszolták.

A testet betakarták egy pléddel, majd igyekeztek a szobában lévő vérnyomokat eltüntetni. A fiú az általa elkövetett bűncselekményért is nevelő apját okolta, ezért azzal a szándékkal várta haza, hogy őt is megöli.

A nevelőapa hazaérkezése után a vita hevében H. Levente a férfit megszúrta, amely során a fiú kezét is megsértette a konyhakés. E. Arthúr a szúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekmény indítéka az volt, hogy - a fiú szerint – anyja második férje által befolyásolt, megváltozott személy lett, ami a fiúból dühöt váltott ki, érzelmileg eltávolodott az asszonytól. Folyamatosak és rendszeresek voltak köztük a veszekedések, amely végül gyilkosságba torkollott.