Sátoraljaújhelyen az iskolakerülők kiszűrésére a város három középiskolája, a helyi rendőrkapitányság és a gyermekvédelmi szolgálat a közelmúltban új kezdeményezést indított útjára.- írja a police.hu

A város három középiskolájában október 1-től a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság rendőrei a gyermekvédelmi szakszolgálat ifjúságvédelmi szakreferenseivel közösen ellenőrzik a diákokat.

Az elmúlt időszakban a körzeti megbízottak öt főt állítottak elő. A megvizsgált esetekben a szülők természetesen mindig abban a hiszemben voltak, hogy gyermekük iskolában tartózkodik.

Az említett esetek mellett a rendőrkapitányság további egy alkalommal élt szabálysértési feljelentéssel a szakképzésben részt vevő tanulók gyakorlati oktatására vonatkozó szabályok megszegése miatt egy gyakorlati oktatóval szemben. A mentor ugyanis a gyakorlati lehetőséget az előzetesen vállalt kötelezettsége ellenére sem biztosította. A tanulókat arra kérte, hogy az iskolába ne menjenek vissza és erről ne értesítsék az osztályfőnöküket. Az intézkedés hatására visszaesett az igazolatlan órák száma a középiskolások körében.