Elfogtak a rendőrök egy fővárosi panzióban két férfit, akik folyamatosan zsaroltak, fegyverrel fenyegettek egy vállalkozót, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján. Az információk szerint a fővárosi vállalkozó 2012 májusától rendszeresen vásárolt kis mennyiségű kábítószert az egyik gyanúsítottól, amit részletekben fizette ki. Az eladó ezért kamatot számolt fel, ami elszámolási vitához vezetett.

A rendőrség gyanúja szerint a vásárlót folyamatosan, életveszélyesen fenyegették, majd idén szeptemberben a két gyanúsított kivitte a férfit Vecsés határába, ahol fegyverrel fenyegették meg. A folyamatos zsarolással körülbelül hárommillió forintot fizettettek ki a vállalkozóval. A két budapesti zsarolónak egy vecsési férfi is segített a bűncselekmény elkövetésében. A vállalkozó hétfőn feljelentést tett, a XIX. kerületi nyomozók ezt követően egy XVIII. kerületi panzióban fogták el a két zsarolót, akik újabb pénzátadásra várták a sértettet.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során egy gázriasztófegyver és gumilövedékes fegyver is előkerült, valamint kisebb mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A harmadik férfit két órával később fogták el. Az újabb házkutatás során két riasztófegyver mellett kábítószer kimérésére használatos patikamérleget is lefoglaltak a rendőrök. A gyanúsítottak tagadják bűnösségüket. A rendőrség a két zsaroló előzetes letartóztatását kezdeményezte, a harmadik férfi szabadlábon védekezhet.