horoszkóp

Kórházakból lopott egy zalai tolvaj

MTI
2012.11.23. 16:54

Pénztárcákat, készpénzt és táskát lopott el három nyugat-magyarországi város kórházából egy zalai férfi - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t. A 30 éves, Szentpéterúron élő férfi szeptemberben egy keszthelyi családi ház nyitott ablakán bemászva egy pénztárcát is ellopott. A keszthelyi rendőrök ezt követően jutottak el a gyanúsítotthoz, aki a családi házba történő besurranás mellett beismerte, hogy kórházakból is lopott.
Augusztus óta a szombathelyi kórházban kétszer próbálkozott lopással, egy alkalommal megzavarták, a másik esetben azonban 5500 forintot vitt el. A keszthelyi kórházban három alkalommal lopott pénztárcákat, bennük összesen 24 ezer forint készpénzzel.
Októberben a zalaegerszegi kórházban próbálta eltulajdonítani egy beteg táskáját, de a biztonsági szolgálat tetten érte. Ez utóbbi esetben már bírósági ítélet is született, de még nem jogerős.
A zalai rendőr-főkapitányság közölte azt is: a férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis egy korábbi szabadságvesztésének letöltése után idén áprilisban került szabadlábra.