Már 111 halottja van a bangladesi textilgyárban kiütött tűznek - számolt be a New York Times. A Tazreen Fashions nevű cég dhakai gyárában csaptak fel szombaton a lángok, amiket a tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen eloltaniuk. Az üzem 17 órája ég, a rengeteg halott mellett nagyon sokan megsérültek benne, égési sebesülteket és füstmérgezett eseteket szállítottak kórházba.

Salim Nawaj Bhuiyan, egy tűzvédelmi céget üzemeltető nyugalmazott tűzoltó szerint a katasztrófa súlyosságát az okozta, hogy a tűzoltók nehezen tudták megközelíteni a helyszínt. A Reuters szerint a kilencemeletes gyár földszintjén lévő raktárban ütött ki a tűz, majd terjedt felfelé. Az elhunytak többsége is az alsóbb emeleteken lelte halálát, sokan a pánikban az ablakokon ugráltak ki. A kétéves gyárban 1500 ember dolgozik, zömmel pólókat és gyapjúkabátokat gyártanak.

A világ második legnagyobb ruhaexportőrének számító (a H&M és a Tommy Hilfiger is gyártat itt) Bangladesben több tucatnyian haltak meg az utóbbi évek tűzeseteiben a gyenge tűzvédelmi tervek és a kevés menekülőút miatt. A mostani eset így is az ország egyik legsúlyosabb ipari katasztrófájának számít.