Árokba hajtott egy tartályos kamion az M7-es autópályán az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenő között a Budapest felé tartó oldalon. A kamionból ásványiolaj-származék folyik – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap. Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a kamion több méteren letarolta a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. A megrongálódott tartányból veszélyes anyag folyik – tette hozzá.

A 30 köbméter kőolajszármazékból mintegy 10 köbméter kifolyt. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kézi erővel gátat építettek, hogy megakadályozzák a veszélyes anyag Velencei-tóba kerülését. A helyszínre érkezett a fővárosi katasztrófavédelem vegyszermentesítő konténere, de értesítették az iparbiztonsági és a környezetvédelmi hatóságokat is.A kamion tulajdonosa a tartányban maradt veszélyes anyagot egy másik járműbe fejti át.

A szóvivő közölte, a balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították. Az M7-es autópálya 53-as és 54-es kilométere között a három sávból sokáig a két belsőbb volt járható. Kora délutántól azonban csak a belső sávon haladhat a forgalom az autópályán a főváros felé, mert megkezdődött a kamion műszaki mentése. Erősödik a forgalom az érintett útszakaszon, ezért a helyszín elkerülését javasolják. A műszaki mentés órákig is eltarthat, mert előbb kerekeire állítják a szerelvényt, majd a tartányban maradt ásványiolaj-származékot átfejtik egy másik járműbe és utána daru segítségével kiemelik az árokból.