Kiégett két lakóház Pest megyében

MTI
2012.12.02. 12:15

Kigyulladt és kiégett egy-egy lakóház Érden, illetve Tökölön vasárnapra virradóra. Az ingatlanokban senki sem sérült meg - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Spitz Alexandra elmondta, hogy az érdi Ruca utcában éjfél előtt lobbantak fel a lángok egy 120 négyzetméteres családi házban, majd a tűz a 60 négyzetméteres melléképületre is átterjedt, és ott két gázpalack felrobbant. A házban lakó öttagú család időben kimenekült, senki sem sérült meg.

Az érdi tűzoltók meg tudták akadályozni, hogy a lángok a szomszédos házra is átterjedjenek, de a teljes terjedelmében égő épület teteje beszakadt, a ház lakhatatlanná vált. A tűz a vegyes tüzelésű kazán környékén keletkezhetett.

Hajnalban egy másik Pest megyei településre, Tökölre riasztották a szigetszentmiklósi tűzoltókat, ott egy 100 négyzetméteres, vályogfalú családi ház gyulladt ki. Vélhetően a hálószobában rosszul elnyomott cigarettacsikk okozhatta a bajt. A ház kiégett, a benne lévő két embernek nem esett baja, rokonaik fogadták be őket.