Ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg csütörtök reggel a 46-os főúton, Törökszentmiklós és Mezőtúr között, amikor két mikrobusz ütközött – közölte S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A mentés idejére a főút érintett szakaszán teljes útzár van.

Mernyénél is teljes az útzár: egy ember meghalt, hatan megsérültek a Somogy megyei Mernyénél, amikor két autó ütközött, egy harmadik árokba csúszott, és a mentésre siető tűzoltóautó is felborult a 67-es főúton – közölte Gaál Attila tűzoltó százados, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A főút 54-es és 55-ös kilométere között jégpáncél borítja az aszfaltot, ami miatt két személyautó ütközött, egy harmadik árokba csúszott reggel 7 óra körül.

Az első információk sezrint a két karambolozó autóban ülők közül az elsődleges információk szerint egy ember meghalt, négyen megsérültek. A mentésre siető tűzoltóautó a jeges úton megcsúszott és felborult, aminek következtében két tűzoltó is könnyebben sérült.

Csepreg és Bük között (Vas megye) egy személyautó vezetője halt meg, miután ütközött egy karambollal. Lakner Tamás, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerint más sérültje nincs a balesetnek. A baleseti helyszínelés és műszaki mentés jelenleg is folyamatban van, teljes útzárat rendeltek el.

Bakonybánkon egy ember meghalt, négyen megsérültek, amikor az őket szállító kisteherautó felborult a Komárom-Esztergom megyei Bakonybánk belterületén csütörtök kora reggel – mondta ek Dobos Viktória, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. A tűzoltók a járművet áramtalanították. Az érintett útszakaszon a teljes útzár miatt a közeli földútra terelték a forgalmat a községben.

A 4-es számú elkerülő úton szerda este volt tömeges karambol: a sűrű ködben több autó ütközött össze. Később egy jármű a kiérkező mentőautóba is belerohant. A balesetben hárman sérültek meg, köztük egy gyermek.