Két ember súlyosan megsérült abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s összeütközött a Napfény InterCity vonattal Cegléd és Nyársapát között kedd délelőtt. Az érintett szakaszon pótló buszok szállítják az utasokat – közölte a rendőrség és a Mávinform az MTI – vel.

Karsay Kornél, az Országos Rendőr–főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese elmondta, hogy a 11 óra körül történt baleset helyszínéről két súlyos sérültet szállítottak kórházba, az ütközés részletei azonban egyelőre nem ismertek, mert a helyszínelés még tart.

A Mávinform tájékoztatása szerint a személyautó a két Pest megyei település közötti vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ekkor ért az átjáróhoz a Szegedre tartó szerelvény is.

A vonaton nem sérült meg senki, azonban a mozdony megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd–Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok – közölte a Mávinform.