Szalagkorlátnak ütközött egy kénsavat szállító kamion Perkátánál

MTI
2012.12.12. 14:37

Szalagkorlátnak ütközött egy kénsavat szállító kamion az M6-os autópálya főváros felé tartó oldalán az 55-ös kilométernél, emiatt teljesen szélességében lezárták az érintett útszakaszt. A sofőr feltehetően rosszul lett és a helyszínen életét vesztette – tájékoztatta a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat szerdán az MTI-t.

A kamion a lehajtón haladt, amikor a sofőr – feltehetően a rosszulléte miatt – hirtelen balra kormányzott és a jármű a belső szalagkorlátnak ütközött. A sofőr kiszállt a fülkéből, tett néhány lépést, majd összeesett az úttesten.

A Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint az ütközés következtében a tartály nem sérült meg, a kénsav nem jutott a környezetbe. A kamion üzemanyagtartályából gázolaj szivárog, amit a megyei katasztrófavédelem iparbiztonsági hatósága felügyeletével a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók ártalmatlanítanak.

Az Országos Mentőszolgálattal kapott tájékoztatás szerint a kiérkező mentők fél órán át küzdöttek a kamionsofőr életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. A férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat a perkátai le- és felhajtóknál tereli el.